Wat bieden wij

Voorheen ook met paardenwagens, maar vanaf 2017 biedt Els Calis mooie rondritten aan alleen nog met diverse ponywagens in de omgeving van Amsterdam en omstreken en Driemond. Een verjaardag of kinderfeestje, de omgeving verkennen, iemand verrassen, een vrijgezellenfeest of een trouwerij opluisteren? Of onthaasten en genieten van de natuur?

Wilt u er een overheerlijke boerenpicknick bij met streek-eigen producten? Spelletjes doen, verkleedpartij, of wilt u zich mee laten voeren op de sprankelende tonen van volksmuziek door life accordeon en blokfluitspel uit welk land u maar wenst?

De Houtenwielenwagen maakt het allemaal mogelijk.

- Avondritten
- Compleet kinderfeestje
- Bijzondere huifkar
tochten
- Trouwerij en huwelijksfeest
-
Gezinsuitjes
- Streekmarkten en evenementen
- Tochten in een bepaalde stijl
- Vrijgezellenfeestjes
- Sint en kerst


Avondritten: tot maximaal 8 personen; duurt ongeveer 1½ á 2 uur

Rondje Gein:
Gein-Zuid heen en via het park De Hogedijk, Gaasperzoom weer terug.

Rondje Baambrugge:
Via het Gein naar Abcoude, Baambrugge, langs het Amsterdam-Rijnkanaal, Fort Nigtevecht via het Gein terug naar Driemond.

Rondje Vecht:
Vanaf Weesp via het Fort langs de mooie Vecht en langs de andere kant van de Vecht (Utrechtse weg) weer terug.

Andere mogelijke opstapplaatsen in overleg

 Klik hier voor de zes foto's op één pagina


Compleet kinderfeestje met een prachtige ponyhuifkar voor minimaal 6 tot maximaal 10 kinderen plus twee volwassenen

Maak kennis met mijn superbrave parmantige schimmels, de Welsh pony’s Kanjer en Kenzo. Zij trekken de kar en bezorgen jullie samen met koetsier Els een absoluut onvergetelijke dag.

Zeer origineel, succes verzekerd!

Compleet, zoals u het wenst: een prachtige route die onze pony's met kletterende hoefjes afleggen langs het mooie Gein. We stoppen altijd even bij de boerderij van de familie den Hartog, waar we bij de melkdrive verse boeren melk kunnen proeven. We gaan vervolgens door Abcoude naar het natuurgebied de Hogedijk, waar we kunnen stoppen bij een prachtig strandje en waar bij warm weer gezwommen kan worden. Ook zijn daar prachtige plekjes te vinden om lekker te picknicken, te verkleden en spelletjes te doen. Je kan kiezen uit boeren pannenkoeken met stroop of suiker of verse broodjes met boeren kaas of vleeswaren. Voor wat betreft de spelletjes; voor iedere leeftijdsgroep heb ik wel wat in petto! De reis terug gaat via Gaasperzoom naar Driemond.

 Klik hier voor de vijf foto's op één pagina

Dit kinderfeestje duurt circa 2 ½ uur en de kosten hiervoor zijn € 150.-. Voor een picknick of pannenkoeken komt er € 30.- extra bij.

- Heeft u zelf een leuk idee, ikj denk met u mee -

Bent u enthousiast geworden? Neem dan contact op met Els Calis.


Bijzondere huifkartochten   

Vechtroute:
Vanaf Weesp langs de Vecht naar Nederhorst den Berg, Hinderdam, door het centrum van Nederhorst den Berg terug naar Fort Uitermeer langs de andere kant van de Vecht terug naar Weesp. Prijs in overleg.

Rondje Gein:
Gein-Zuid heen door Abcoude naar Baambrugge, de Hogedijk, via de Gaasperzoom weer terug naar Driemond. Prijs in overleg.

Wilt u zelf een tocht samenstellen, neem dan gerust contact op met Els Calis.


Trouwerij

Trouwen kan natuurlijk ook! In onze mooie ponyhuifkar. Prijs in overleg.


Gezinsuitje

Gezellig met z’n allen een dagje erop uit. Dat kan ik voor u regelen! Hup met z’n allen in de huifkar voor 8 personen.

Wat denkt u van een prachtige rondrit langs de Vecht met fantastische vergezichten en oude historische boerderijen? Een gezellige boerenpicknick op Fort Uitermeer? Of een bezoek aan een originele kaasboerderij?
Of een rondleiding op het Muiderslot, een excursie op een biologische boerderij.
Dat kan ik allemaal voor u regelen. Al deze combinaties zijn mogelijk. Natuurlijk zijn uw eigen ideeën en wensen ook van harte welkom. Ik ben overal voor in! “Mail ons uw idee, ik denk met u mee”. Prijs in overleg.Streekmarkten en evenementen
Bij bijzondere gelegenheden, zoals streekmarkten/evenementen, kom ik met de ponyhuifkar de boel vermaken. Het spreekt werkelijk tot de verbeelding. Ik laat u geloven alsof we zo uit de prairie stappen. We rijden dan rond in de buurt zodat iedereen ervan kan genieten!
Tochten in een bepaalde stijl

De koetsier verkleedt zich in elke gewenste stijl. Denk bijvoorbeeld aan cowboystijl, boerenstijl, deftig of jagerstijl.


Vrijgezellenfeestjes

Een complete verrassing voor de aanstaande bruid of bruidegom.In de stijl zoals u het wenst. Maximaal 8 volwassenen.


Sinterklaas en Kerst

Feestelijk onthaal van Sinterklaas en ritjes op kerstmarkten.


De Houtenwielenwagen

Ik hoop dat u door de informatie op onze website enthousiast bent geworden om u eens mee te laten nemen op één van mijn mooie tochten. Neem dan contact op.

U vraagt en "De Houtenwielenwagen" laat de wielen voor u draaien.
Wij staan altijd voor u klaar met paard, raad en daad!

Vriendelijke groeten,

Els Calis